u bent verdachte

Wanneer u verdacht wordt van een misdrijf, kunnen wij u bijstaan vanaf de eerste contacten met justitie of politie tot en met een eventuele strafuitvoering. Ook als u ten onrechte verdacht wordt van een misdrijf, heeft u er alle belang bij om vanaf het beginstadium u professioneel te laten bijstaan.

Wij gaan altijd voor een op maat gemaakte verdediging, die aanvat vanaf het eerste verhoor. Dit steeds in alle vertrouwelijkheid.

Op basis van de elementen van het strafonderzoek, zullen wij met u op zoek gaan naar de meest gepaste verdediging. Dit kan voor de strafrechter zijn, maar wij bekijken ook de mogelijkheden tot een alternatieve afhandeling (zie bvb https://www.studio-legale.be/procureurs-en-hun-alternatieven/).

Wij zullen voor u nagaan of alle procedureregels correct zijn nageleefd tijdens het strafonderzoek, alsook uw verdediging voeren omtrent de schuldvraag, bestraffing en eventuele schadevergoedingen aan slachtoffers.

Wij kunnen u in strafzaken bijstaan voor de politierechtbank, correctionele rechtbank, hof van beroep, het Hof van Assisen en het Hof van Cassatie.

Iemand die in voorlopige hechtenis zit (dit is nadat een onderzoeksrechter een bevel tot aanhouding uitschreef) dient absoluut de bijstand te genieten van een onderlegde strafpleiter. Zo kunnen wij inzage nemen van het lopende strafonderzoek, bespreken wij dit met de cliënt in de gevangenis, waarna in samenspraak met deze cliënt diens verdediging opgebouwd wordt en wij hem of haar kunnen bijstaan voor de raadkamer (of in graad van beroep de ‘kamer van inbeschuldigingstelling’ = K.I.) om te trachten de vrijlating te bekomen. Dit kan vaak bekomen worden, mits de naleving van voor te stellen voorwaarden (borgsom, elektronisch toezicht, contactverbod, …)

Tot slot leveren wij ook bijstand voor de Strafuitvoeringsrechtbank (SURB), waarbij wij samen met de cliënt vooraf een geschikt reclasseringsplan uitwerken.

Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken of stel uw eventuele bijkomende vragen via mail op [email protected].

Hoofdwebsite Contact
make appointment upload


   GDPR proof area
   Upload uw documenten

   sleep uw documenten naar hier of kies bestand


   sleep uw briefwisseling naar hier of kies bestand    Benelux (€... )EU (€... )Internationaal (prijs op aanvraag)

    Door de aanvraag in te dienen, verklaart u zich uitdrukkelijk akkoord met onze algemene voorwaarden en bevestigt u dat u onze privacyverklaring aandachtig heeft gelezen. Het verzenden van deze aanvraag geldt als een opdrachtbevestiging.
    error: Helaas, deze content is beschermd!